nieuws


Nieuw Huisbier

Krombacher huisbier van de Kletskop

M.i.v. 1 augustus 2014 hebben wij een nieuw huisbier op de tap. Dat houdt in dat tijdens alle evenementen en gedurende het hele jaar Krombacher op de tap te verkrijgen is. Krombacher staat bekend als het beste bier van onze oosterburen en heeft een fantastische uitstraling. Wij zullen dan ook ons uiterste best doen om het bier aan u te presenteren zoals het bedoeld is, met een mooie bolle schuimkraag die in lagen wordt opgebouwd.(het kan dus zijn dat je even moet wachten op een perfect getapt glaasje Krombacher). Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat de eenzijdige biermarkt door ons is doorbroken en smaak en kwaliteit weer de boventoon voeren.

 
 


Speciale bieren


De Kletskop heeft een ruim aanbod aan speciale bieren en elk seizoen een zorgvuldig geselecteerd seizoensbier.


Nieuw

Martins indian pale ale
Martin’s IPA is een uniek speciaalbier met een uitgesproken hopsmaak en een levendige pareling. Het geheim achter dit smakenpallet? De hopbloesem die op het einde van het gistingsproces wordt toegevoegd. Dat specifieke brouwproces, dryhopping genaamd, geeft het bier zijn uitgelezen smaak. Dit uitzonderlijke bier staat aan de top van de Belgische bieren met hopkarakter. 


Het Kletskop winterseizoenbier

Gordons X-Mas

Gordon Xmas behoort bij de “finest’ beers. De naam Gordon komt van een clan uit de Highlands. Het biermerk dateert van 1924, dus vroeger zelfs als de naamgenoot uit de ginwereld. De Xmas ale werd vooral na de tweede wereldoorlog bekend, en was eigenlijk het eerste kerstbier op het continent. Het kreeg vele volgelingen. Je beste ingrediënten ( mouten en hoppen) bewaren voor het einde van het jaar, en er dan een zwaarder bier van maken voor je beste klanten, dat was de opzet van elk kerstbier. Ook zo voor Gordon Xmas. 

Herkomst: Brouwerij Palm, Steenhuffel, gebrouwen voor John Martin
Alcoholvolume: 8,8vol%alc
Uitzicht: lichtdonkerbruin, mooi wit schuim
Aroma: rijpe vruchten, zoethout, zeer aromatisch en complex
Smaak en afdronk: overvolmondige smaak van gebrande mouten met lichtbittere afdronk.
Bieren van de maanden Juli en augustus


Franziskaner Royal

Franziskaner Royal is een seizoensgebonden bier dat beperkt leverbaar is. Het heeft een alcoholpercentage van 6% en is amberkleurig. Het is een Weissen bier met een touch van banaan,honingmeloen,zwarte bessen en vijg. De smaak is derhalve bijzonder fruitig en fris. Kortom een bier dat prima past in de zomermaanden. Aangezien het bier beperkt leverbaar is, is de bestaande voorraad niet meer aan te vullen. Dus OP=OP
Stiegl weisse

Stiegl Weisse heeft de typische fruitige witbiersmaak en is afkomstig uit Oostenrijk. het wordt geleverd in 0,5 liter flessen. Kenmerkend voor dit bier is dat bij elke slok de speekselklieren in je mond lijken te exploderen. kortom een zomers natuurprodukt met een geheel eigen karakter.
Alcoholpercentage 5,1 %.Vaste speciaal bieren in het assortiment zijn:

Leffe Blond
Leffe bruin
Leffe Royal
Franziskaner weissen
Fraziskaner Royal
Martins IPA
Gordons X-mas
Kilkenny
Rochefort 10
Pauwel Kwak
Karmeliet triple
Piraat triple hop
Hoegaarden wit (op tap)
Lieffmans fruitesse (op tap)
Guinness stout
La Chouffe
Westmalle Triple
Leutebok (tijdelijk uitverkocht)

Daarnaast hebben wij natuurlijk diverse pilseners op fles

Hertog Jan
Brand
Heineken
Grolsch